Gastronomické hýčkání

Říjen 2013 - Měsíc světové gastronomie

Ochutnejte prvotřídní menu.

Ruská kuchyně

Ruská kuchyně je tak bohatá a rozmanitá, jako sama rozloha a multikulturalita Ruska. Její základy byly položeny především venkovským obyvatelstvem žijícím v často drsných přírodních podmínkách v kombinaci s dostatkem ryb, drůbeže, zvěřiny, hub, lesních plodů a medu. Úroda žita, pšenice, ječmene a prosa poskytovala potřebné přísady pro mnoho druhů pečiva, lívanců, kvasu, piva a vodky. Polévky a omáčky nejrůznějších chutí byly založeny především na sezónních nebo uskladněných potravinách, rybách a masu.

Ochutnáte

  • Pravý ruský boršč - Polévka se spoustou zeleniny, třemi druhy masa a zakysanou smetanou
  • Pelmeni - Těsto plněné mletým masem
  • Šašlik - Kousky marinovaného vepřového masa na špízu podávané na celero-bramborové kaši
  • Kyjevský kotlet - Krutí řízeček plněný máslem, podávaný s ruským bramborovým salátem
  • Gruzínské kuřecí prsíčko TABAKO - Pikantní kuřecí prsíčko podávané s opečenými bramborami a okurkou
  • Hovězí roštěná STROGANOFF - Nudličky z hovězí roštěné v omáčce dle tradičního Ruského receptu podávané s rýží
  • Blinčiky - Lívanečky se smetanou

Gastronomické hýčkání