Gastronomické hýčkání

Říjen 2013 - Měsíc světové gastronomie

Ochutnejte prvotřídní menu.

Japonská kuchyně

Japonská kuchyně je styl vaření typický pro Japonsko. Základními ingrediencemi japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Japonské pokrmy jsou často připravené z čerstvých ingrediencí s minimální tepelnou úpravou, podávané studené nejčastěji s rýží. Některé pokrmy se tepelně upravují, nejčastěji vařením, dušením či smažením. Jídlo se dochucuje různými druhy dochucovadel (zázvor, wasabi, sójová omáčka).

Ochutnáte

  • Miso soup - Tradiční japonská polévka podávaná s mořskými řasami a tofu
  • Sushi set - malý sushi set - 6 ks Sushi Maki vegetarian, 4 ks Nigiri s lososem a krevetou
  • Tempura - Losos, krevety a zelenina smažená v japonském těstíčku, podávaná s chilli omáčkou, kikoman sojovou omáčkou
  • Teppan yaki - Marinované plátky hovězího masa s grilovanou paprikou, domácí omáčkou podávané s rýží
  • Tori - suki udon - Kuřecí maso s japonskými nudlemi a omáčkou
  • Yakiniku donburi - Smažené kousky vepřové panenky se zeleninou,zázvorem, podávané s rýží
  • Tori - suki udon - Losos pečený v sezamu podávaný na nudlovém salátě se zeleninou a omáčkou yakisoba
  • Matcha pudding - Tradiční pudink ze zeleného čaje a kokosového mléka

Gastronomické hýčkání